Koko-opas & kokolaskuri

MISTÄ TIEDÄN RINTALIIVIKOKONI?

Elämän eri vaiheissa naisen vartalon malli muuttuu ja paino voi vaihdella, eivätkä aiemmin sopivilta tuntuneet rintaliivit enää välttämättä tunnukaan hyvältä. Jos olet epävarma koostasi, voit selvittää sen mittaamalla: tarvitset ainoastaan taipuisan mittanauhan ja kaksi mittaustulosta. Tämän jälkeen voit syöttää saamasi mitat kokolaskuriin, joka antaa sinulle kolme vaihtoehtoista rintaliivikokoa: niin sanotun ensisijaisen rintaliivikoon sekä kaksi rinnakkaiskokoa. 


Pue mittojen ottamista varten päällesi parhaiten istuvat, toppaamattomat tai kevyesti topatut rintaliivisi. Voit halutessasi ottaa mitat ohuen paidan päältä, sillä paita helpottaa mittanauhan liikuttelua.

MITTOJEN OTTAMINEN

1. MITTA RINTOJEN ALTA = LIIVIN YMPÄRYSMITTA

Ota napakka ympärysmitta rintojen alta. Napakka siksi, että mittanauha ei jousta lainkaan, toisin kuin rintaliivit. Varmista, että mittanauha on samalla korkeudella sekä edestä että takaa. Pyöristä mittaustulos lähimpään senttiin.Svea Aalto Koko-opas - Mitta rinnan alta

2. MITTA RINNAN PÄÄLTÄ = LIIVIN KUPPIKOKO

Ota toinen ympärysmitta rintojen korkeimmalta kohdalta. Varmista taas, että mittanauha on vaakasuorassa ja kulkee kevyesti rintojen päältä, painamatta yhtään rintoja. Pyöristä tulos lähimpään senttiin.

Svea Aalto - Koko-opas - Mitta rinnan päältä

3. SYÖTÄ MITAT KOKOLASKURIIN

Syötä saamasi mitat laskuriin. Huomioithan, että mitat tulee pyöristää lähimpään senttin (esimerkiksi 94,7 cm -> 95 cm). Kokolaskuri suosittelee sinulle mittojesi perusteella niin sanottua ensisijaista rintaliivikokoa. Tämän lisäksi laskuri tarjoaa vaihtoehdoksi kahta rinnakkaiskokoa, jotka eroavat ensin mainitusta koosta ainoastaan ympärysmitaltaan. Kuppikoko on samankokoinen kaikissa kolmessa koossa.

MITÄ RINNAKKAISKOKO TARKOITTAA?

Rintaliivin rinnakkaiskoolla tarkoitetaan kahta tai useampaa liivikokoa, joista kaikissa kuppi on samankokoinen, vain ympärysmitta muuttuu. Esimerkiksi rintaliivikoot E75, D80 ja C85 ovat rinnakkaiskokoja keskenään. Vaikka kuppikokoa tarkoittava kirjain muuttuu, kupin koko pysyy rinnakkaisko'oissa samana.


Rinnakkaiskokoja tarvitaan yleensä silloin, kun halutaan kokeilla napakampaa tai väljempää ympärysmittaa. Yleissääntö rinnakkaiskokojen suhteen on se, että jos haluat muuttaa ainoastaan ympärysmittaa, et kuppikokoa, valitse pienemmästä ympärysmitasta yhtä kirjainta isompi kuppikoko ja päinvastoin suurentaessasi ympärysmittaa valitse siitä yhtä kirjainta pienempi kuppikoko.

LASKURI ANTAA KOLME KOKOA - MINKÄ NIISTÄ VALITSEN?

Kuten edellä on kerrottu, laskurin ehdottamat kolme kokoa eroavat toisistaan ainoastaan ympärysmitaltaan. Kokemuksemme mukaan siinä, kuinka napakasta rintaliivin ympärysmitasta kukin meistä pitää, on suuria yksillöllisiä eroja. Asiantunteva neuvomme asiakkaillemme on, että ympärysmitan olisi hyvä olla ostohetkellä napakka, jotta se antaisi rinnoille parhaan tuen ja ympärysmitassa olisi löystymisen varaa. Kehotamme asiakasta kuitenkin aina valitsemaan sen ympärysmitan, joka hänestä itsestään tuntuu parhaalta. Valtaosa asiakkaistamme valitsee napakan ympärysmitan, mutta osa naisista kokee saman napakkuuden ahdistavana ja valitsee mieluummin hieman isomman ympärysmitan.


Laskurimme tarjoaa siis sinulle kolme vaihtoehtoista kokoa, jotta sinä voisit valita sen ympärysmitan, joka parhaiten vastaa omia mieltymyksiäsi. Voit esimerkiksi verrata laskurin ehdottamaa ympärysmittaa aiemmin käyttämääsi ympärysmittaan. Jos sinulla on käytössäsi ympärysmitaltaan sopivat liivit, voit valita saman ympärysmitan, ellemme nimenomaisesti suosittele toisin kyseisen liivin tuotetiedoissa. Jos taas kokosi on muuttunut tai olet epävarma siitä, oletko aiemminkaan käyttänyt oikeaa kokoa, voit valita koon seuraavien ohjeidemme avulla:


- Jos liivin napakkuus on sinulle ainoastaan positiivinen asia, valitse laskurin ehdottamista ko'oista se, jonka ympärysmitta on 1-6 cm pienempi kuin mittaustuloksesi rinnan alta (MITTA 1).


- Jos napakasti istuvat vaatteet tuntuvat usein puristavilta ja koet napakat rintaliivit ahdistavina, valitse laskurin tarjoamista kokovaihtoehdoista se, jonka ympärysmitta on 0-6 cm isompi kuin mittaustuloksesi rinnan alta (MITTA 1).

ONKO SAMA KOKO SOPIVA KAIKISSA LIIVEISSÄ?

Valitettavasti ei. Liivivalmistajien ja samankin valmistajan eri liivimallien välillä on pieniä eroja mitoituksessa. Olemme mahdollisuuksien mukaan lisänneet kunkin liivin tuotekuvaukseen tietoja liivin mitoituksesta ja esimerkiksi siitä, tulisiko liivistä valita kankaan joustavuuden vuoksi eri ympärysmitta kuin muista liiveistä. Olemme myös koonneet mallioppaaseen tietoa erilaisista liivimalleista ja niiden mitoituksesta.


Jos yhtään epäröit liivikoon tai -mallin valinnassa, me autamme sinua mielellämme. Me tunnemme tuotteemme hyvin ja voimme suositella sinulle kokoa jostain tietystä liivistä tai ehdottaa sinulle toiveidesi mukaista tuotetta. Ota yhteyttä, niin etsitään yhdessä sopivat tuotteet sinulle!