Malliopas

Erilaisia naisvartaloita ja erimallisia rintoja on yhtä paljon kuin on naisiakin. Jokainen meistä on ihanasti omanlainen ja siksi rintaliivimallejakin on hyvin monenlaisia. Kaikki liivimallit eivät sovi meille kaikille, mutta jokaiselle löytyy varmasti se täydellisesti istuva malli. Jos kaipaat apua oman rintaliivimallisi löytämiseen, autamme sinua mielellämme.

TÄYSKUPPINEN

Svea Aalto - Malliopas - Täyskuppinen malli

Täyskuppisessa rintaliivissä kuppiosa peittää koko rinnan ja liivi on sen vuoksi erittäin tukeva. Täydellinen valinta silloin, kun haluat, että rinta pysyy varmasti paikoillaan kupissa. Täyskuppisia rintaliivejä löytyy sekä topattuina että ilman toppausta, kaarituella ja ilman kaaritukea. Täyskuppiset liivit sopivat lähes kaiken kokoisille ja - mallisille rinnoille ja ne ovat erityisen suosittuja rintavampien asiakkaidemme keskuudessa. Malli on usein varma valinta myös silloin, kun rinnat ovat keskenään selvästi erikokoiset tai rintakudos on iän myötä löystynyt. Valikoimassamme olevat täyskuppiset rintaliivit löydät täältä.

BALCONETTE

Svea Aalto - Malliopas - Balconette

Balconette-mallissa kupin yläreuna on leikattu lähes vaakasuoraan ja kaarituet nousevat rintojen välistä hieman korkeammalle. Olkaimet sijaitsevat usein kupin ulkoreunassa. Täyskuppiseen liiviin verrattuna balconette-mallin kuppi on hieman matalampi, jättäen osan rinnan yläosasta näkyviin. Balconette kohottaa rintaa ja antaa rinnalle kauniin pyöreän muodon. Valikoimassamme olevat balconette-mallit ovat pääosin topattuja ja sopivat useimmille rinnan malleille ja ko’oille. Osa liivivalmistajista kuitenkin tarjoaa balconette-malleja ainoastaan pienempiin kuppikokoihin, kun taas osa valmistajista on kaavoittanut balconette-mallinsa nimenomaan povekkaammille. Löydät kaikki balconette-liivimme täältä.

PISARA

Svea Aalto - Malliopas - Pisara

Pisaramallisen kupin leikkaus muistuttaa nimensä mukaisesti pisaraa. Balconette-malliin verrattuna kuppi on keskeltä, rintojen välistä hieman avarampi ja matalampi, mutta nousee toisaalta korkeammalle kainalon puolelta. Pisaramallinen kuppi on tilavuudeltaan hieman pienempi kuin useimmat muut topatut kuppimallit, minkä vuoksi malli sopii erityisen hyvin matalalle rinnalle. Pienirintaisten asiakkaidemme ehdoton suosikkimalli, sillä tässä mallissa ei ole pelkoa siitä, että kupin yläreuna jäisi irti ihosta.


Jos et ole sovittanut kuppimallia aiemmin, voi olla, että oikea kuppikoko tässä mallissa on yhtä kirjainta isompi kuin se, jota olet käyttänyt muissa malleissa: jos esimerkiksi tavallisesti käytät kokoa B 75, voi oikea kokosi pisaramallissa olla C 75. Pisaramalliset liivit ovat kevyesti topattuja ja antavat rinnalle kauniin, luonnollisen muodon. Valikoimassamme olevat pisaramallit löydät täältä.

PUSH UP

Svea Aalto - Malliopas - Push-up

Push up -mallisessa rintaliivissä kupin alaosassa on paksumpi lisätoppaus, joka kohottaa rintoja ja tuo rinnat lähemmäksi toisiaan. Lisätoppaus antaa rinnoille runsaamman muodon. Push up -mallit ovat keskeltä syvään uurrettuja ja sopivat sen vuoksi parhaiten hieman pienemmälle rinnalle. Mallista riippuen voit joskus tarvita push up -liivistä yhtä kirjainta isomman kuppikoon kuin ohuemmin topatusta liivistä, sillä paksu toppaus vie kupista tilaa. Voit tarkastella push up -liivejämme täällä.

OLKAIMETON

Svea Aalto - Malliopas - Olkaimeton

Toimiakseen ilman olkaimia rintaliivin on oltava tukeva ja hyvällä kaavoituksella on siinä iso rooli. Olkaimettoman liivin kuppiosa nousee korkealle peittäen lähes koko rinnan. Liivin takaosa on leveä, vähintään kahden hakasen korkuinen ja siinä on useimmiten silikonisia raitoja, jotka auttavat liiviä pysymään paikoillaan. Olkaimettomia rintaliivejä on kahdenlaisia: osaan liiveistä ei tule olkaimia mukaan lainkaan, kun taas osassa malleista olkaimet ovat irrotettavat, jolloin liivejä voi pitää myös olkainten kanssa. Irrotettavat olkaimet sijaitsevat aina kupin ulkoreunassa. Valikoimissamme olevat olkaimettomat mallit ovat kevyesti topattuja ja malleista löytyy vaihtoehtoja kaikentyyppisille rinnoille.

PROTEESILIIVI

Svea Aalto - Malliopas - Proteesiliivit

Proteesiliivit on suunniteltu erityisesti heille, jotka käyttävät rintaproteesia, mutta hyvän kaavoituksensa vuoksi proteesiliivejä ostavat vähintäänkin yhtä usein naiset, jotka eivät tarvitse proteesia. Liiveissä on proteesille molemmin puolin taskut, jotka on valmistettu pehmeästä, saumattomasta kankaasta, mikä tekee liiveistä miellyttäviä pitää. Kaikki valikoimassamme olevat proteesiliivit ovat kaarituettomia, joko kevyesti topattuja tai toppaamattomia. Liivit ovat malliltaan täyskuppisia, jotta liivi peittää tarvittaessa koko proteesin ja mahdolliset arvet. Löydät proteesiliivivalikoimamme täältä.

URHEILULIIVI

Svea Aalto - Malliopas - Urheiluliivit

Urheiluliivi on erittäin tukeva, liikuntaan suunniteltu liivi, jonka tarkoitus on estää rintojen liike liikunnan aikana. Urheiluliivissä kuppi on korkean mallinen ja se peittää rinnat kokonaan. Materiaaleihin on kiinnitetty erityistä huomiota, jotta liivit eivät hankaa, eivätkä tunnu märältä raskaankaan treenin aikana. Valikoimastamme löytyy urheiluliivit kaiken kokoisille rinnoille, joko kaarituella tai ilman kaarta, kevyesti topattuna tai ilman toppausta. Kaikki mallit ovat takaa hakasilla avattavia, eikä niitä tarvitse pukea pään yli. Urheiluliivit soveltuvat paitsi urheiluun, myös arkeen esimerkiksi fyysistä työtä tekeville.


Asiakkaamme valitsevat valikoimassamme olevista urheiluliiveistä yleensä joko oman liivikokonsa tai yhtä kokoa isomman ympärysmitan kuin se, jota tavallisesti käyttävät, sillä urheiluliivien kankaat ovat erittäin napakoita. Kokemuksemme mukaan etenkin he, jotka tavallisesti käyttävät ympärysmittaa 85 cm tai tätä isompaa, valitsevat urheiluliiveistä mielellään seuraavan ympärysmitan. Pienemmissä ympäryksissä (65-80 cm) sen sijaan päädytään usein omaan, tuttuun kokoon.


Jos päädyt valitsemaan yhtä kokoa isomman ympärysmitan, otathan huomioon, että kuppikoko kasvaa ympärysmitan mukana. Jos siis haluat pitää kuppikoon ennallaan, valitse isommasta ympärysmitasta yhtä kirjainta pienempi kuppi. Esimerkiksi, jos kokosi tavallisissa rintaliiveissä on D 90, voit valita urheiluliivistä rinnakkaiskoon C 95. Voit lukea lisää rinnakkaiskoosta koko-oppaastamme. Kaikki valikoimassamme olevat urheiluliivit löydät täältä.